onsdag 12 september 2012

BHV-besök och växtvärk

Igår var det dags för ett BHV-besök för Hampus del. Min lilla tjockis hade inte gjort en viktspurt som till förra  gången men han har å andra sidan lärt sig både krypa och gå sen sist. Så det är ju inte precis så lustigt att vikten ebbar ut lite då.

Jag gillar verkligen våran BHV-tant, U-C. Hon är alltid lugn, saklig och ärlig. Jag vet att om jag frågar något så kommer hon att svara efter vad erfarenheten har lärt henne och inte åla fram ett svar som inte ska stöta sig med mig. Som till exempel när jag började fråga om femminuters-metoden när Sebastian var liten. Ja, hon berättade verkligen vad hon tyckte och vad hennes erfarenhet hade lärt henne - på sakligt sätt. Och sen fick vi avgöra om vi ville gå vidare eller inte.

Igår pratade U-C och jag mycket om Hampus matvanor, att de ställer till det med min fantasi och så. Hon gav ett riktigt bra tips faktiskt! Jag skrev ju häromdagen om skillnaderna mellan barnen och frågade hur jag kunde göra vid utflykter vad gäller matbiten. Frys den! Så enkelt. U-Cs tips var att jag skulle frysa en portion som jag kunde ta med mig när vi är på utflykt. (Jag var nojjig över bakterierna som dyker upp när maten varit framme för länge.) Under tiden som vi gör annat skojsigt tinar maten och den blir inte förstörd.

Jojust det, sen behöver jag massor med barnnyttiga smootihe recept! Tackar på förhand!!

Min inte så lilla stora grabb klagade hela kvällen igår på att han hade ont i benen. Ena gången var det knät, andra gången var det smalbenet och i natt har jag fått trösta honom flera gånger då inte Iprenen verkar hjälpt särskillt mycket. Han gjorde en ordentlig växtspurt för inte så länge sedan, och vi har knappt märkt av att han har haft ont tidigare. Men nu. Uscha! Det gör så ont i en när ens barn har ont. Önskar att jag kunde ta över smärtan!

Jag kommer ihåg hur ont det gjorde och att det var så dum smärta för den var liksom ingenstans ocg överallt samtidigt.

2 kommentarer:

Caranlachiel sa...

BHV? BVH? Inte BVC?

Här finns några grundingredienser till barnsmoothies samt länkar till sidor med fler recept: http://audhumble.se/2012/06/02/smoothierecept/

Gud vilken tur att du har mig. ;-)

nenna sa...

Ooj, sorry! BHV är det. Rättar upp det snart. Nja, här har de ändrat från Barna-Vårds-Central till Barn-Hälso-Vård. Liksom det heter Mödra-Hälso-Vården nu istället för Mödra-Vårds-Central.

Ingen aning om varför, men de bytte strax innan eller efter att Sebastian kom tror jag. Eller, det var då jag fick reda på det iallafall. =)

Tackar för tipset! Det är verkligen tur att jag har dig!