fredag 21 september 2012

Matveckan som kommer

Sitter med veckans matsedel och hujedamej vad svårt det kan vara att komma på maträtter ibland. Nästa vecka kommer gå i färstema. Så får det bli, orkar inte skriva om den.

Det blir ju av ganska förklarliga skäl en hel del viltkött här hemma, igår blev det en gryta sjömansbiffköttsoppa ungefär. Supergott! Och jag hittade en påse med wokgrönsaker som höll på att gå förbi sitt bästföredatum, blev bättre i än vad jag trodde.

Vem kunde tro att minimajsstänger och vildsvin gick hand i hand med bambuskott och potatis...?

Men något viltkött som inte gärna läggs i min frys är rådjur, hur jag än gör och hur många goda tips och recept jag än får så blir det bara äckligt. Segt och osmakligt!

Vad har du för big NO NO? Som du vägrar tillaga?

2 kommentarer:

Caranlachiel sa...

Jag har nog inga no no's. Min man är dock är jäkel på att laga rådjursgryta så det har vi gärna i frysen! Han har ett no no däremot - ingen blodpudding. Så det får jag laga i smyg till mig och barnen när han inte är hemma. Han hade dött om han vetat att blodpudding legat i samma panna som hans kära kotletter. ;-)

nenna sa...

Och blodpudding som är så gott, med knaperstekt bacon, lingon och lite grönt till. Mums! Gillade det verkligen när jag var mindre, tills någon sa vad det var i. Sen åt jag inte det på flera år. Utan det är först nu som jag börjar äta det igen. Gott gott!