måndag 26 november 2012

"Men hon har ju barn ser du väl!?"

Hur går det i julklappsjakten för dig? Själv är jag klar, jag gjorde ett megarejs i lördags när jag följde med en kompis på bussresa till Ullared. Det är första året som jag handlar julklappar till barnen där. Har alltid spridit ut klappköpet under året innan, meeen det har inte gått så bra i år.

Vore kul att veta hur många gånger de efterlyste olika vagnar
under tiden jag var där. Många var det hur som helst.
Jag hade ett mål med dagen. Ett. Och det var att få tag i en speciell leksak till Sebastian. Ett visst piratskepp. Och innan jag åkte iväg hade jag försökt skaffa mig en uppskattning av hur stort det här skeppet var. Jag menar, det hade ju inte varit så kul om skeppet var pyttelitet för sånna saker har en tendens att gå sönder ganska snabbt hemma. Det är liksom ordentliga leksaker som gäller. Leksaker som tåls att lekas med! Men nej, ingen leksaksbutik i närheten hade ett sånt skepp jag letade efter. En sa till och med att de inte skulle säljas i Sverige förens efter nyår! PANIK! Skeppet var liksom en av två saker som Sebbe verkligen önskat sig.

Så när jag kom till Ullared sprang jag (skövlade mig förbi en massa människor och kundvagnar och varuplockare och varuvagnar och... DET VAR KNÖKAFULLT!) till leksaksavdelningen bara för att upptäcka att ja, de hade haft skeppet men tog slut på tre dagar och nej, de trodde inte att de skulle få hem det igen innan jul. Såklart nedstämd, började leta efter en reservplan och hittade ganska bra saker som jag ändå var nöjd över. Men sen så kom jag på jag glömt titta på pussel. Och vad ser jag på vägen dit om inte två piratskepp! i en annans kundvagn.

Jo, helt ärligt funderade jag på att sno ett av dem. Även solen har sina mörka fläckar...

Fick efter en stund tag i den som packat upp skeppen och kunde likt Arnold Schwarzenegger i Klappjakten kasta mig över det sista skeppet. Jag var så glad att jag hittade det att jag höll på att tjuta. Skrämde lite slag på arbetarna där när jag sa det till dem. Hehe... Och fick då reda på ett den extraladdningen med piratskeppen tagit slut på 20 minuter. Populärt kan man väl säga va?

Och så hittade jag ju även andra fynd, men skeppet alltså. Det tog priset. jag kunde gått till kassan redan då, det var det enda som jag verkligen skulle ha. Och som jag fick! Wohoo! Han kommer bli såååå glad! Men alltså, det gjorde jag ju inte. Gick till kassan menar jag. Jag fyllde vagnen till brädden. Mer än så om jag ska vara ärlig. Jisses vilket lass!!


Jag tycker faktiskt att det inte vore helt
fel med liiite större vagnar.

Och när vi var klara och betalat bestämde vi oss för att ta lite fika innan bussfärden hem. Då kom dagens bästa kommentar från ett äldre par. På vägen till fikan gapar en gubbe och flämtar till högt när jag går förbi med mitt jättelass. Gumman brevid tittar upp, tittar på mig, tittar på vagnen och sen bara:

- Men hon har ju barn ser du väl!!?

Och sen var det överstökat. HAHAHA! Bästa ever!!

5 kommentarer:

Caranlachiel sa...

Var det ett Jake och piraterna-skepp? Ett sånt gick jag och Erik förbi när vi var där nämligen men jag hade aaaldrig lyckats smussla med mig det! Bad mamma köpa ett när hon var där en vecka senare och då fanns det inte mer. :-(

nenna sa...

Ja, det skeppet var det. Men usch så tråkigt! Jag känner att jag verkligen hade tur för killen jag pratade med först trodde verkligen inte att de skulle få in skeppet igen. (Men jag såg inget av de andra grejerna som hör till samma serie. Skulle haft figurerna också tänkte jag.)

Skeppet finns på Ellos, men jag tror att du får vänta till den 10 december för att beställa. Om det inte går att förhandbeställa visserligen.

Gillar Erik också Jake och piraterna?

Caranlachiel sa...

Ääälskar Jake och piraterna! Ska kolla Ellos - tack för tipset! Fast har nog redan köpt för många julklappar till honom. Ska köpa ett par skridskor och en hjälm också tänkte jag. Och stackars Arvid har inte fått en enda julklapp än så länge... ;-) Så himla svårt att köpa till honom ju! Det får bli grejer till hans rum tror jag. I år bryr han sig ju inte ändå.

nenna sa...

Det är samma här, så många av klapparna kommer de att få gemensamt. Annars får ju Hampusstackaren inga paket alls knappt! Inte om man jämför.

En liten komihåg till mig själv till nästa jul är att ha fler klappar klara i huvudet innan jag åker till Ullared, det blev mycket sånt som jag tycker att de saknat (tagit slut, typ glitterpennor) som blev en klapp nu istället för att de får det innan jul. Så... Jag har mängder med klappar! Pust! ;-)

Just nu så bryr sig ju de små mer om snören och omslagspappret än hur många paket de får. Som tur är!

nenna sa...

De fyller ju år "snart" också de stora liven! Får nog blir en tripp till STORA AFFÄREN som Sebbe säger innan dess också. :-D