söndag 28 oktober 2012

En helt vanlig morgon

Förutom att klockan kommer lura skiten ur oss alla idag så startade dagen precis som vanligt. Barnen vaknar och väcker sina urtrötta föräldrar och sen är det mysstunder framför någon film eller barnprogram.

Hampus går runt och visar saker han hittar "titt" och "" är poppis ord just ju. När han är klar med det försöker han sno Sebastians frukost, det är alltid ett tecken på att 1, vi inte hunnit så långt i morgon rutinerna att frukosten är framdukad för oss andra eller 2, vårat matvrak till minsta son alltid försöker sno mat för andra.

När Hampus tiggde till sig min macka...
Föresten anar jag ett släktdrag med han bror där, som nästan helt untan undantag lurar på sig andras fika/mat när vi är på stranden. Jag vågar inte helt säga vem de ärvt den egenskapen av, men Samuel var nog minsann liiite rundare än mig i bebisåldern. Ja, så då borde det väl vara han?

Snart så börjar den rastlösa rutinen, när föräldrarna fortfarande vill gå och lägga sig men barnen vill leka hoppborg med oss. Det eller blåsa fisar på magarna.

Då är det bra att ha en plan! Kunna avleda de hoppborgssuktande ögonen med ett "Vi går ut och leker" eller "Ska vi baka?" Det lutar åt det senare idag.Bara för att klargöra så är vi nu inne i fasen att Hampus snor Sebastians mat. En överlycklig Hampus kom nyss förbi och visade upp sitt stöldgods innan han tryckte in det i munnen. Så...

Dags att duka fram frukosten!

Inga kommentarer: