Köttfärsomelett
(recept och bild från tasteline.se)
Fyllning
400 gram köttfärs
salt och peppar
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lökar
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
4 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör
Täcke
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl crème fraiche
10 st cocktailtomater
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.
Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225 grader.
Fördela köttfärsen i pajformen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över pajen. Grädda cirka 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.
Servera med grönsallad - smaklig måltid!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar